Sommarlov!

Vi önskar alla våra elever ett härligt sommarlov!

Och ett stort lycka till i framtiden till våra åk 9 elever som beger sig ut mot nya äventyr!

#Spegla mig

# Spegla mig så heter den teaterföreställning som eleverna i åk 8 och åk 9 har sett under måndagen och tisdagen v.49.

Den handlar om två ungdomar som på olika sätt reflekterar över sin identitet och sina relationer på social media. Dom speglar varandra och kan på så sätt berätta en gemensam historia som kommer att förändra dom båda innan natten når sin gryning.

Föreställningen Spegla mig är ett samarbete mellan Riksteatern och RATS teaeter
Skådespelare
Carlos Romero Cruz och Ada Teisbo
Manus och regi: Rebecca Örtman
Scenografi/kostym: Moa Möller
Ljus: Oscar Tuominen
Musik: Christoffer Karlsson
Mask: Rebecca Afzelius
Producent Riksteatern: Ann Gustafsson
Producent RATS Teater: Lisbeth Pettersson

Klasskamp och brännboll

Tisdag 12 juni har det varit klasskamp och brännboll för årskurs 7-9.

Alla klasser i åk 7 spelade mot varandra och den klassen som vann flest matcher fick möta bästa klass i åk 8.

Likadant blev det för åk 8 där den åtta som vann flest fick möta den klassen i åk 9 som vann flest matcher.

Matchen i brännboll mellan åk 7 och åk 8 vann åk 8.

Vilket resulterade i att det blev match mellan åk 8 och åk 9 och här vann åk 9.

Klass 9e som då vann över 8f fick sedan möta lärarlaget.

Vinnare i denna match blev 9e . Stort grattis till vinsten 9e!

Under dagen fick eleverna också göra en hinderbana i idrottshallen, gå tipsrunda, tävla i musikquis och göra fina armband .

Bidrag i projekt Uppfinningar 2018

Under vårens projektvecka  deltog alla elever i åk 9 i projektet uppfinningar. I år avslutades detta projekt lite annorlunda än tidigare år. De andra åren har eleverna fått presentera sina uppfinningar muntligt och sedan har det varit prisutdelning.

Projektet avslutades denna gång med en utställning i en av skolans studiehallar. Kreativiteten var stor när eleverna i årskurs 9 visade upp och marknadsförde sina uppfinningar för besökarna på utställningen.

Musikföreställning med gruppen Symbio!

Måndagen 16 april så har våra elever på Stenbackaskolan fått lyssna till en musikföreställning med gruppen Symbio.

Gruppen Symbio består av Johannes och LarsEmil   vilka är två unga men erfarna musiker som hyllats för sitt starka samspel, sin glödande energi och sin unika mix av modern folkmusik med influenser från pop och rock.

Johannes spelade på ett instrument som heter vevlira och LarsEmil spelade dragspel.

Mellan låtarna talade duon om musiken och livet och eleverna fick bidra med egna frågor och tankar.

Bland annat så spelade de en låt som ännu inte fått något namn och eleverna fick ge förslag på vad låten skulle kunna heta.

Två förslag som eleverna kom med var; ”One step forward” och ” Ännu en dag, ett äventyr”

Nationella prov vt 2018

Nu är det dags för nationella prov för åk 9.

Det hela startar med Np i svenska.

I svenska och engelska kommer vissa delar av proven att skrivas på dator.

Det är viktigt att man som elev ser till att datorn fungerar och att den är laddad inför provet.

Np 2018

v.11 svenska

tisdag 13/3 del B läsning

torsdag 15/3 del C skrivning

v.15 NO

onsdag 11/4

v.16 SO

onsdag 18/4

fredag 20/4

v.16 engelska

tisdag 24/4

torsdag 26/4

v. 19 matematik

måndag 7/5

onsdag 9/5

Teater Offline

På onsdag 14/2 är det dags för våra elever i åk 7 att se på teater.

Det är Gothenburg English Studio Theatre som kommer och spelar OFFLINE, en pjäs på engelska för högstadiet framförd på engelska.

15-year-old Ali is missing. The police are involved, the entire school are searching.
What exactly do the parents know? Why do the school computers keep crashing?
…..And who is Umi, the social media phenomenon and the girl everyone wants to be?

Offline handlar om frihet, information och identitet. Online kan du vara vem du vill, om du inte är nöjd med ditt liv kan du skapa ett nytt, men vad händer när det inte blir som du tänkt dig?