Stenbackaskolan får besök av Khazar Fatemi

Nu är vi igång med höstens projektvecka på Stenbackaskolan där alla årskurser jobbar med olika ämnesövergripande teman.
Niornas tema och projekt är Mänskliga rättigheter där vi bland annat berättar om FN, pratar identitet, konflikter i världen och flykt.
Måndagen den 19 november har vi bjudit in en Khazar Fatemi som kommer föreläsa för alla våra årskurs nio elever på förmiddagen.
Föreläsaren Khazar Fatemi är journalist och dokumentärfilmare, nu verksam på bland annat SVT och är en av personerna bakom dokumentärserien Kultur i farozonen.
Under föreläsningen på Stenbackaskolan berättar Khazar om sin historia och erfarenheter av flykt.
Efter föreläsningen kommer Khazar att träffa varje klass för ett närmare samtal där eleverna har möjlighet att ställa sina frågor till föreläsaren.
Syftet med projektdagen och besöket av Khazar Fatmei är att öka förståelsen för hur det kunde vara om det blev krig här hos oss och vi skulle behöva fly och därmed också skapa en ökad förståelse för andra som behövt fly. Dagen baserar vi på boken, ”Om det var krig i Norden” av Janne Teller.