Föräldramöte för åk 8

Föräldramöte för åk 8.

När: Måndag den 28 januari

Tid: 18:00- cirka 19:30

Plats: Vi börjar gemensamt i matsalen på Stenbackaskolan och sen delas ni vårdnadshavare in klassvis och fortsätter träffen i klassrum.

Vi vill bjuda in er som är vårnadshavare för åk 8 elever på en informationsträff med fokus på ert barns framtida studie- och yrkesval som hen snart står inför när hen ska välja till gymnasiet.

Ert barn ska också under vårterminen söka och genomföra sin prao på en arbetsplats och detta kommer vi också att ta upp under kvällen. Vår studie- och yrkesvägledare kommer att vara på plats och vi har även bjudit in arbetsförmedlingen och en lokal arbetsgivare. De kommer att dela med sig av erfarenheter och kunskaper om olika myter som cirkulerar i samband med ungdomars gymnasieval, information om arbetsmarknaden och framtidsutsikter, om att vara handledare för en praoelev med mera.

Under kvällen kommer du som vårdnadshavare även att få träffa mentorsteamet för åk 8.

Varmt välkommen.

Inbjudan föräldramöte åk 8 vt-2019