Samverkan skola- näringsliv

Under våra projekt, exkursionsdagar och i andra sammanhang söker vi intressanta personer/företag som kan dela med sig av sina kunskaper och sig själv i sin yrkesroll. Vi söker även skarpa uppdrag som våra elever kan ta sig an i vår undervisning och leverera kreativa och idérika lösningar på till er. Fyll i formuläret  ”Intresseanmälan för samverkan” nedan om du vill samverka med oss.

Du får gärna höra av dig om du har frågor och funderingar, se kontaktuppgifter nedan.

Projekt – ett ämnesövergripande arbete som genomförs under några sammanhängande dagar men kan också sträcka sig under en längre tid. Hur projekten läggs upp beror på dess innehåll men rymmer ofta studiebesök, större föreläsningar och/eller mindre workshops. Projekten genomförs i varje årskurs varje termin. Exempel på projekt kan vara Uppfinningar, Filmprojekt, Det spelar roll (miljöprojekt), Livsstil- och hälsa.

Exkursion – ett ämnesövergripande arbete som genomförs ute i fält. Exempel på exkursionsdagar kan vara Nytorpet i åk9 med fokus på vårt ekosystem, skogen, insjö, orientering i okänd terräng, yrken inom den gröna näringen. Tjärö åk7 med fokus på djur, naturliv vid havet, Tjärö förr och nu, friluftsliv, yrken inom besöksnäringen.

Samverkan – PRAO

Våra elever praoa en vecka på vårterminen i årskurs 8 och en vecka på höstterminen i årskurs 9. Fyll i formuläret ”Intresseanmälan för samverkan” om du har möjlighet att ta emot en eller flera praoelever.

Svenskt näringsliv (pdf) handbok som ger tips och stöd i kontakten med elever och skolan inför och under elevers prao/praktik.

Arbetsmiljöverket – Så får barn och ungdomar arbeta

PRAO-info för handledare, närvaro och omdöme

Samverkan – Formulär

Formulär ”Intresseanmälan för samverkan”