Brev till vårdnadshavare

Till dig som vårdnadshavare för elever i årskurs 6-9
Sommarbrev från Martin Åsman, verksamhetschef

Hej!
I skrivande stund känns de varma sommarkvällarna lite avlägsna överallt utom i kalendern. Men hur vädret än är så vet vi att sol och värme är på gång att värma även Karlshamn.

Med våren kommer också en hel del utomhusaktiviteter där våra ungdomar kommer att vara. En del av dem är miljöer där alkohol och tobak förekommer. Tyvärr ser vi också fler inslag av droganvändning i dessa sammanhang.

Jag tänker först på valborgsfirande men också på skolavslutning, midsommar och diverse festivaler. I alla dessa sammanhang finns det både en solsida och en skuggsida. Vi vill från skolan be er som vårdnadshavare att prata med era barn om dessa frågor men även att ni håller er informerade om när, var och hur dessa festliga arrangemang genomförs.
Vad det gäller skolan specifikt vill vi göra er uppmärksamma på att vi inte arrangerar några spontana övernattningar på eller runt någon skola. Vi vill först och främst vara rädda om våra ungdomar men också värna om vår skolmiljö. Våra skolgårdar vill vi därför hålla fria från trafik, fester och skadegörelse som sommarlovet ofta för med sig.

Vår ambition är att skolan ska vara en allt igenom positiv mötesplats för lärande och utveckling.
Vi ser fram emot en vår och sommar som innebär positiva upplevelser och erfarenheter för alla våra elever och alla era barn.

Tack för samarbetet för våra barns bästa!
Med en önskan om en härlig vår och en skön sommar!

Martin Åsman
Verksamhetschef