Uppskattat besök av Melody Farshin

Den 24 april fick Stenbackaskolan besök av ungdomsförfattaren Melody Farshin som höll en storföreläsning för våra åk 8 elever.

Melody Farshin har skrivit ungdomsboken ”Mizeria” som eleverna har jobbat med inför besöket.

Under föreläsningen berättade Melody som sin bok, varför hon valde att skriva om ungdomar i miljonprogrammen, om vikten av identifiering i litteratur och hur man som minoritet skriver på egna villkor.

Men också begreppet Mizeria som står för misär. Att vi alla någon gång kan uppleva Mizeria.

I slutet av föreläsningen fick eleverna chans att ställa frågor till författaren.

Före föreläsningen intervjuades Melody Farshin av Sveriges radio P4 Blekinge, i programmet Förmiddag i P4.

Här kan du lyssna på intervjun från radioprogrammet.  ( Cirka 35:56 in i programmet).