Projekt Forma din framtid!

Nu har vi haft läsårets första projektdagar. För årets åk 9 har det varit ett nytt projekt  ”Forma din framtid”

Eleverna har fått möjlighet att fundera, diskutera och lära sig saker som har med deras framtid att göra. Det handlade om yrkesval, studier, ekonomi, boende, fritid, resor, upplevelser o.s.v.

Dag två på projektet hade vi besök av Ung företagsamhet, Sparbanken, Adecco,Schwung/Help to you och The station som kom hit för att ge våra ungdomar inspiration. Tack för att ni kom till oss!

Under projektet fick eleverna  en uppgift  där de skulle fundera över sin framtid . Det kunde vara t ex  hur de vill bo, vad de vill arbeta med, resor de vill göra, fritidsintressen, utbildning, arbete, familj m.m. Därefter skulle de ta reda på så mycket som möjligt om det de vill göra. Hur ska de nå sitt mål?

Denna uppgift redovisades sedan  under projektets sista dag. De fick välja själva hur de skulle redovisa några gjorde en pod några  redovisade med bilder, en del valde en traditionell presentation eller redovisade genom en film.