Projekt Relationer

Under höstterminens projektdagar har åk 8 jobbar med temat ”Relationer”.

Under dagarna har eleverna fått arbeta med olika typer av relationer. Det har varit relationer med familj, vänner, pojk-flickvän, lärare osv.

Eleverna har arbetat i gruppen kring ett valt tema som rör relationer, arbetssätt och redovisningsform har varit valfritt.

Grupperna har sedan fått berätta om sina arbeten inför klassen.

Inför dagarna har eleverna på fått jobba med olika case/ dilemman samt brainstorma fram olika ledord som sedan blev valbara ämnen inför veckan.

Vilket ledde till att klassen har fått lära sig mycket av varandra tex om grupptryck, vänskap, svartsjuka, kärlek och familj.

Då eleverna själva fick välja redovisningsform har de bland annat skapat frågesporter, filmer och poddar som de andra i klassen har fått ta del av.

Under dagarna har eleverna även fått ta del av en föreläsning med Jesper Rehn från RFSU som pratade om sexualietet, porr och relationer.

Varje klass har även varit på besök på ungdomsmottagningen där de fått möjlighet att ställa frågor.

Spännande dagar med mycket kreativitet!